Ässäkenttämalli (Lappset Group)

Ässäkenttämalli (Lappset Group)

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Äläpää soi sunnuntaina railakkaasti

Sunnuntaina vietettiin kuudensia Kamoon Kaakamoon - Alapää soi -festareita. Iloiseksi yllätykseksi keli oli hieno, ja auringonpaiste helli meitä koko tapahtuman ajan.


Tapahtumalla kerättiin tänä vuonna rahaa kahteen kohteeseen: Kaakamon bändikoulun pyörittämiseen sekä Ässäkenttään. Käytännössä kohde on yksi ja sama: Kaakamon lasten harrastemahdollisuuksien kehittäminen.

 
Tänä vuonna tapahtuman sisältö oli varsin vaihteleva. Juhlan aloittivat tietenkin kunniaesiintyjät, itse bändikoululaiset. Lisäksi tarjolla oli musiikkia monesta genrestä: Just Akustik veti raikkaan pop/rock-setin, Mika Jefremoff viihdytti tanssikansaa, Risto Vuokila vaikutti soul-tunnelmillaan, Talonpoika Lalli räpäytyksillään ja sokerina pohjalla nautimme Taiskan takuuvarmaa tuotantoa. House-bändinä toimi totuttuun tapaan viittä vaille kaakamolainen Men in Black. Lisää hienoista esityksistä voi lukea rokkineuvoksen tyhjentävästä jutusta osoitteessa http://www.rokkineuvos.fi/424973007

  
Edellisten lisäksi saimme jännittää painonnostohaastetta, nauttia tanssiryhmä DG La Fuenten sambaesityksistä sekä Hanurihalvaushaasteen loppuhuipennuksesta. Illan isännän titteli kuului itseoikeutetusti Kaakamon Gangstalle, Vesan Jarille, joka piti porukan näpeissään totutun varmalla tyylillä.


Juhlan kruunasi Hanurihalvauksen erikoismiehen, Jouni Kankaan, asettaman haasteen loppuhuipennus. Jounin haasteen avulla saatiin hankittua uskomaton summa, reilu 5000 euroa Ässäkenttähankkeelle. Sanansa mittaisena miehenä Jouni starttasi 11.7.2016 yöllä klo 02.00 Kaakamon Napakympin karaokelavalta kohti Kilpisjärveä. Perille mies oli päässyt n. klo 14.30, käsittämättömän 12,5 tunnin pappamopoajon jälkeen.
Viikonlopun tohinan jälkeen voi vilpittömästi sanoa, että Kaakamo on hieno kylä täynnä suurisydämisiä ihmisiä. Nämä yhteiset ponnistukset ovat oikeastaan pieniä, kun niitä on jakamassa niin suuri joukko. Jokainen osallistuu omalla tavallaan ja itselleen sopivalla satsauksella. Viime viikonloppuna tapahtumaan osallistui satoja ihmisiä yleisönä, hankkeeseen tuli lahjoituksia kymmenittäin niin yksityishenkilöiltä kuin yrityksiltäkin, talkoolaisia oli riittämiin, upeita esiintyjiä tuli antamaan oman satsauksensa ja yksi hullu ajeli mopolla 500 kilometriä innostaen valtavaa väkimäärää omalla esimerkillään.

Tämän ponnistuksen jälkeen voi olla iloinen, nöyrä ja ennen kaikkea syvästi kiitollinen. Jokaiselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti