Ässäkenttämalli (Lappset Group)

Ässäkenttämalli (Lappset Group)

tiistai 6. syyskuuta 2016

BOXI on avattu!


Ässäkenttä on nyt virallisesti avattu - tai BOXI, kuten sitä nyttemmin nimitetään.  Kaakamon lapset nimesivät itse kenttänsä, ja eilisessä vihkiäisjuhlassa Lappsetin edustaja, Koivurannan Jouni, ruuvasi nimikyltin kentän kylkeen yhdessä koulun, Palloliiton, Arinan ja vanhempainyhdistyksen edustajien kanssa. Hieno tuli, vai mitä!



Jouni Koivuranta esittelee nimikylttiä.

S-ketjun ja Palloliiton vetämä juhla alkoi puheilla. Kauniita sanoja kuultiin Palloliiton, Arinan, kaupungin ja koulun edustajien suusta. Merkityksellisimpänä mieleen jäivät lasten itse BOXILLE kehittämät säännöt. Miten kattavat, tarkat ja fiksut ohjeet kentän käyttöä varten saatiinkaan lapsilta itseltään! He olivat osanneet miettiä ohjeita sekä kentällä käyttäytymiseen, sen ylläpitoon että pelaamiseen. Lapset näyttävät itse ymmärtävän parhaiten sen, että suurin ilo omasta kentästä saadaan irti, kun toimintatavat ovat kaikille selvät ja kentästä pidetään hyvää huolta.

Kaupunginjohtaja Timo Nousiainen puhuu, ja Palloliiton edustaja Klaus Kulju sekä TP-47:n edustuspelaajat kuuntelevat.

Kaakamon oppilaskunnan edustajat Konsta Autio sekä Väinö Ruokanen esittelevät Jari Vesalle kentän sääntöjä.

Juhlan juontajana toimi jälleen kylän oma sanaseppo, Vesan Jari, joka myös selosti illan pääohjelman: lasten pelit. Lapset pelasivat ensin TP-47:n pelaajia vastaan ja sitten luokkien välisiä pelejä eri kokoonpanoilla. Kaikki pääsivät kentälle, ja riemua riitti ihan iltaan saakka.


Tiukkoja pelitilanteita ja toverilliset loppukättelyt

Tämä riemu onkin tärkein palaute, mitä koko projektista voi saada. Ilolla on jo nyt saatu seurata jokailtaisia pelejä vaihtuvin kokoonpanoin. Koulun piha ei enää loista iltaisin autiouttaan. Kylällä on liuta liikkuvia lapsia, jotka ovat saaneet paikan, missä touhuta. Mahtavaa!


Mukana juhlimassa oli kaikenikäisiä kaakamolaisia

Avajaiset kiinnostivat myös mediaa. Tästä löytyvät Yleisradion sekä Pohjolan Sanomien jutut kentän vihkiäisistä.

Ässäkenttätiimi voi nyt siis hengähtää. Tässä vaiheessa on aika esittää syvimmät kiitokset. Tässä projektissa on ollut mukana koko kylä - ja laajempikin piiri - monin eri tavoin. Yksityiset ihmiset ovat osallistuneet laittamalla likoon aikaansa tai varallisuuttaan. Yritykset ja yhteisöt ovat uskomattoman hienosti tukeneet kampanjaa eri suuruisin lahjoituksin tai muulla tavoin.

Esimerkiksi Kirpputori Kelopuun järjestämä hyväntekeväsyyspöytä ja pihakirppis osoittavat, että mukana voi olla monella tavalla, kun vain mielikuvitusta riittää. Samoin tietenkin Kankaan Jounin Hanurihalvaus-kampanja osoittaa hyvin luovaa suhtautumista siihen, mitä kaikkea voi tehdä, jotta päästään tavoitteeseen. Tahtoa ja luovaa hulluutta yhteisöstämme näyttää löytyvän riittämiin!

Kaikki kampanjaan jollakin tavoin osallistuneet voivat lämpimästi taputtaa itseään selkään. Tämä voimanponnistus osoittaa yhteisömme voimaa, sitä hyvää, mitä voimme itse saada aikaan, kun jätämme surkuttelut sikseen ja päätämme toimia. HYVÄ KAAKAMO!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti